Početak travnja je u znaku vrhunske gastronomije – braća Korak stižu u Poreč
Spinnaker Gourmet Stage, poznata serija jedinstvenih večeri i ekskluzivni gastronomski format, nastavlja u Poreč dovoditi renomirana regionalna kulinarska imena.
IstraIN
24 Ožujak 2025 I 17:11
Foto: Valamar
Spinnaker Gourmet Stage, poznata serija jedinstvenih večeri i ekskluzivni gastronomski format, nastavlja u Poreč dovoditi renomirana regionalna kulinarska imena. Tako će 2. travnja s početkom od 19 sati na porečkoj rivi u restoranu Spinnaker gostovati izniman dvojac, braća Bernard i Josip Korak.
Gosti će tako imati priliku uživati u posebno kreiranom jelovniku Bernarda Koraka, Michelinom nagrađivanog chefa koji u svom obiteljskom restoranu na Plešivici već godinama dosljedno primjenjuje visoka načela mikrolokalne i sezonske gastronomije.
Njegovu kuhinju pratit će vina obiteljske vinarije Korak, koja će osobno predstaviti njegov brat, Josip. Radi se o autentičnim vinima, poveznim s plešivičkom tradicijom i suvremenim pogledom na vinogradarstvo.
„Već dugo smatram da je gastronomija puno više od pripreme hrane, to je priča, emocija, povezanost s prirodom i ljudima koji dijele istu strast. Zato mi je neizmjerno zadovoljstvo sudjelovati na Spinnaker Gourmet Stageu, gdje imam priliku podijeliti svoju viziju s gostima i kolegama koji istinski cijene dobru kuhinju“, rekao je Bernard Korak.
Foto: Valamar
Večera će se sastojati od pet sljedova praćenih pažljivo odabranim vinima, osmišljena kao intimna priča o plešivičkoj zemlji, strasti prema kuhanju i vinogradarstvu te posvećenosti kvaliteti.
„Spinnaker Gourmet Stage ne dovodi samo najuglednije i najbolje regionalne chefove u Poreč, već je i ključan u pozicioniranju Poreča kao nezaobilazne gourmet destinacije. Svakim novim gostovanjem doprinosimo razvoju gastronomske scene, podižemo ljestvicu kvalitete i privlačimo istinske ljubitelje vrhunske hrane i vina.
Ove smo godine već imali priliku ugostiti fenomenalnu Katarinu Vrenc, a sada nam dolaze braća Korak, čime nastavljamo našu misiju ulaganja u ekskluzivna gourmet iskustva. Pozivamo sve koji žele biti dio ovog jedinstvenog događaja da na vrijeme osiguraju svoje mjesto u Spinnakeru“, istaknuo je Dražen Dobrila, direktor razvoja F&B koncepata u Valamaru.
Gastronomski spektakl koji spaja strast, tradiciju i inovaciju
Chef Bernard Korak danas je jedan od najtalentiranijih i najinovativnijih chefova u Hrvatskoj. Karijeru je gradio u ponajboljim svjetskim restoranima kao što su slovenska Hiša Franko Ane Roš i čuvena Osteria Francescana Massima Botture.
Njegov restoran Korak, smješten na Plešivici, prvi je pravi ladanjski restoran visoke kuhinje u Hrvatskoj, priznat od najuglednijih gastronomskih vodiča, a uz Michelinovu zvjezdicu za vrhunsku gastronomiju nositelj je i Michelinove zelene zvjezdice za predanost održivosti.
Njegov brat, vinar Josip Korak, nastavlja obiteljsku vinsku tradiciju na Plešivici, jednoj od najvažnijih hrvatskih vinskih regija. Na pomno odabranim položajima, Korak njeguje vinograde iz kojih nastaju vina specifična po svom autentičnom karakteru i terroiru.
Foto: Valamar
Večera s Bernardom i Josipom Korakom bit će posebna prilika za upoznavanje ovog sjajnog dvojca i uživanje u skladno osmišljenom meniju od pet sljedova i čak šest pomno odabranih vina, a cijena za ovo gastronomsko putovanje iznosi 130 eura.
Više je informacija dostupno na Spinnaker web stranici, a mjesto za večeru, koja se održava 2. travnja, može se rezervirati putem linka.
Objekt je dobio višenamjensku dvoranu za sportske i sve druge aktivnosti, prostore za rad stručnih suradnika te kompletnu kuhinju, praonicu i gospodarski dio s posebnim ulazom.
U petak navečer je pulsko središte potresla krvava tučnjava na gradskoj tržnici u kojoj je sudjelovalo šest osoba, a na teren su izašli brojni policajci i tri vozila hitne pomoći.
U čast zaštitnice Rovinja na koncertu će nastupiti Željka Marinović, vlč. Ljubo Vuković, fra. Ivan Matić, Slavko Nedić, Bruno Krajcar, Patrizia Sfettina Jurman, Dječji zbor župe sv. Anuta Opata Rovinjsko Selo te Davor Terzić.
Dugoročno, ovakvi događaji podižu kvalitetu života i stvaraju prepoznatljiv imidž Istre kao regije koja njeguje tradiciju, ali je otvorena inovacijama i novim trendovima.
Višestruko nagrađivani i nominirani blues soul glazbenik može se pohvaliti s karijerom dugom više od pola stoljeća, a unatoč 73 godine života ne staje te i dalje svira na oko 200 koncerata godišnje.
Na taj način zaposlenici su mogli biti uz svoju djecu i zajedno s njima proživjeti jedan od najvažnijih trenutaka u životu, početak školovanja. Ova inicijativa provodi se već dugi niz godina, a s obzirom na pozitivne reakcije zaposlenika, Aminess ju je odlučio nastaviti i ove godine.
Ove uspješne vinske manifestacije dio su ponude Klastera sjeverozapadne Istre - udruženje Turističkih zajednica Umaga, Novigrada, Brtonigle, Buja, Motovuna, Grožnjana, Oprtlja i turističkih kompanija Plava Laguna i Aminess Hotels & Resorts.
MojPosao donosi pregled atraktivnih oglasa za otvorena radna mjesta, a ovoga puta predstavljaju oglase za Asistenta – agenta u poslovanju nekretninama, Prodajnog savjetnika na odjelu namještaja, Mehatroničara i druge.
Od 18. do 20. rujna, Festival Visualia predstavit će prve dvije instalacije projekta Imagine Peace, vizionarskog EU programa koji povezuje pet velikih europskih festivala svjetla.