Početak travnja je u znaku vrhunske gastronomije – braća Korak stižu u Poreč
Spinnaker Gourmet Stage, poznata serija jedinstvenih večeri i ekskluzivni gastronomski format, nastavlja u Poreč dovoditi renomirana regionalna kulinarska imena.
IstraIN
24 Ožujak 2025 I 17:11
Foto: Valamar
Spinnaker Gourmet Stage, poznata serija jedinstvenih večeri i ekskluzivni gastronomski format, nastavlja u Poreč dovoditi renomirana regionalna kulinarska imena. Tako će 2. travnja s početkom od 19 sati na porečkoj rivi u restoranu Spinnaker gostovati izniman dvojac, braća Bernard i Josip Korak.
Gosti će tako imati priliku uživati u posebno kreiranom jelovniku Bernarda Koraka, Michelinom nagrađivanog chefa koji u svom obiteljskom restoranu na Plešivici već godinama dosljedno primjenjuje visoka načela mikrolokalne i sezonske gastronomije.
Njegovu kuhinju pratit će vina obiteljske vinarije Korak, koja će osobno predstaviti njegov brat, Josip. Radi se o autentičnim vinima, poveznim s plešivičkom tradicijom i suvremenim pogledom na vinogradarstvo.
„Već dugo smatram da je gastronomija puno više od pripreme hrane, to je priča, emocija, povezanost s prirodom i ljudima koji dijele istu strast. Zato mi je neizmjerno zadovoljstvo sudjelovati na Spinnaker Gourmet Stageu, gdje imam priliku podijeliti svoju viziju s gostima i kolegama koji istinski cijene dobru kuhinju“, rekao je Bernard Korak.
Foto: Valamar
Večera će se sastojati od pet sljedova praćenih pažljivo odabranim vinima, osmišljena kao intimna priča o plešivičkoj zemlji, strasti prema kuhanju i vinogradarstvu te posvećenosti kvaliteti.
„Spinnaker Gourmet Stage ne dovodi samo najuglednije i najbolje regionalne chefove u Poreč, već je i ključan u pozicioniranju Poreča kao nezaobilazne gourmet destinacije. Svakim novim gostovanjem doprinosimo razvoju gastronomske scene, podižemo ljestvicu kvalitete i privlačimo istinske ljubitelje vrhunske hrane i vina.
Ove smo godine već imali priliku ugostiti fenomenalnu Katarinu Vrenc, a sada nam dolaze braća Korak, čime nastavljamo našu misiju ulaganja u ekskluzivna gourmet iskustva. Pozivamo sve koji žele biti dio ovog jedinstvenog događaja da na vrijeme osiguraju svoje mjesto u Spinnakeru“, istaknuo je Dražen Dobrila, direktor razvoja F&B koncepata u Valamaru.
Gastronomski spektakl koji spaja strast, tradiciju i inovaciju
Chef Bernard Korak danas je jedan od najtalentiranijih i najinovativnijih chefova u Hrvatskoj. Karijeru je gradio u ponajboljim svjetskim restoranima kao što su slovenska Hiša Franko Ane Roš i čuvena Osteria Francescana Massima Botture.
Njegov restoran Korak, smješten na Plešivici, prvi je pravi ladanjski restoran visoke kuhinje u Hrvatskoj, priznat od najuglednijih gastronomskih vodiča, a uz Michelinovu zvjezdicu za vrhunsku gastronomiju nositelj je i Michelinove zelene zvjezdice za predanost održivosti.
Njegov brat, vinar Josip Korak, nastavlja obiteljsku vinsku tradiciju na Plešivici, jednoj od najvažnijih hrvatskih vinskih regija. Na pomno odabranim položajima, Korak njeguje vinograde iz kojih nastaju vina specifična po svom autentičnom karakteru i terroiru.
Foto: Valamar
Večera s Bernardom i Josipom Korakom bit će posebna prilika za upoznavanje ovog sjajnog dvojca i uživanje u skladno osmišljenom meniju od pet sljedova i čak šest pomno odabranih vina, a cijena za ovo gastronomsko putovanje iznosi 130 eura.
Više je informacija dostupno na Spinnaker web stranici, a mjesto za večeru, koja se održava 2. travnja, može se rezervirati putem linka.
Kombinacijom estetike starih/zastarjelih predmeta i suvremene kiparske forme u tradicionalnom materijalu, on varira, kombinira i donosi nova estetska rješenja.
Decanter 2025 Winners Showcase by Vinistra potvrdio zvjezdani status na hrvatskoj vinskoj sceni. Srebrni i zlatni hrvatski vinari s ovogodišnjeg Decantera promovirali vina na jednoj od najljepših plaža
Program je koncipiran na način da se svakog tjedna održi po jedno događanje, a kod planiranja se nastojalo kreirati sadržaje koji će istovremeno biti edukativni i zabavni.
Andi Vitasović vlasnik je ugostiteljskog obrta „ASTERIX“ u Puli, koji posluje od 1998. godine i danas zapošljava desetak radnika. Osim uspješnog vođenja obrta, istaknuo se i kroz iznimno angažiran rad u obrtničkim institucijama.
Nakon donošenja rezolucije, Europski parlament treba započeti pregovore s Europskom komisijom i Vijećem Europske unije kako bi do kraja godine usvojili obvezujuće zakonodavstvo za sve države članice.
Kako navodi Falstaff, hrvatska kuhinja pod utjecajem mediteranskih i srednjoeuropskih tradicija, nudi širok spektar specijaliteta – od morskih plodova preko rustikalnih mesnih jela do raskošnih deserata, što svakako obogaćuje hrvatsku turističku ponudu.
Na koncertu se očekuje pola milijuna ljudi pa je Hrvatski zavod za javno zdravstvo nedavno objavio zdravstvene preporuke za sve one koji dolaze na koncert, a sada su upute stigle i iz Grada Zagreba. Priopćenje prenosimo u nastavku.
Indie funk rock grupa Dogma iz Pule će nastupiti kao gosti na koncertu američke atrakcije Fun Lovin' Criminals u ponedjeljak 21. srpnja 2025. u Malom Rimskom Kazalištu u Puli.
Uz pršutare i druge mesne delicije, u Tinjanu će biti svega pomalo - raznovrsnih slastica, sira, maslinovog ulja, vina... Svoje će proizvode ponuditi i lokalni OPG-ovi.
Bryan Adams, kanadski kantautor i pjevač, slovi za jednog od najuzbudljivijih glazbenika današnjice. U karijeru dugoj čak četiri desetljeća izdao je čak 17 studijskih albuma, uključujući i najnoviji „So Happy It Hurts“ koji je nominiran za nagradu Grammy.