Funtana se priprema za 11. Feštu od grmali: Uživat ćete u bogatoj gastro ponudi i koncertu Mladena Grdovića
Lokalni ugostitelji pripremaju riblja predjela poput bakalara, slanih i mariniranih inćuna, salata od hobotnice i sipe, potom riblje specijalitete od bijele i plave ribe, lignje, školjke, frito misto, šugo od sipa, a moći će se kušati i brodet od plavog raka.
Turistička zajednica općine Funtane s ponosom najavljuje 11. Feštu od grmali, koja će se održati u subotu, 20. rujna 2025. na rivi u Funtani. Ova jedinstvena manifestacija, prepoznata ne samo u Istri već i šire, postala je zaštitni znak mjesta.
Fešta od grmali slavi našu lokalnu deliciju – brodet od grmali, jelo koje nosi bogatu povijest i tradiciju Funtane. Nekada smatrani hranom za siromašne, grmali su danas prava morska poslastica. Svi posjetitelji moći će kušati brodet od grmali po posebnoj promotivnoj cijeni.
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 46 d16.09.2025
Ovogodišnja fešta donosi bogatu gastro ponudu: osim brodeta od grmali, posjetitelje očekuje i bogata ponuda na tematskim štandovima.
Lokalni ugostitelji pripremaju riblja predjela poput bakalara, slanih i mariniranih inćuna, salata od hobotnice i sipe, potom riblje specijalitete od bijele i plave ribe, lignje, školjke, frito misto, šugo od sipa, a moći će se kušati i brodet od plavog raka.
Foto: TZ Funtana
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
Sve će se odvijati na dječjem štandu „Grmalić“, kojeg vodi Udruga za djecu i mlade na izvorima prijateljstva, gdje će se peći i domaće fritule. Ženska udruga Loza pripremit će i nuditi razne domaće kolače u „Slatkom kutku“.
Foto: TZ Funtana
Feštu prati i bogat zabavni program: od 12 sati nastupaju Baredinesauri, Žurnada band, ulični zabavljači i Etaloni bend, a vrhunac večeri bit će koncert Mladena Grdovića u 21 sat.
Fešta od grmali svake godine privlači brojne ljubitelje dobre hrane, glazbe i druženja, a i ove jeseni obećava nezaboravan doživljaj za sve generacije.
Dođite na rivu u Funtani i uživajte u tradicionalnoj gastronomiji, glazbi i veseloj atmosferi!
U središtu rada Petricore je zajedništvo i složenost suživota. Izvođači se razlijevaju u kolektivnu sliku u kojoj se brišu granice individualnosti. Izvođači se razlijevaju u kolektivnu sliku u kojoj se granice individualnosti ublažavaju.
Trener Istre 1961 Oriol Riera nakon remija s Vukovarom (1:1) poručio je kako je osvojeni bod pozitivan protiv momčadi koja je svladala i Dinamo i Rijeku, ali naglasio da njegova ekipa mora napraviti iskorak u igri i napretku te izbjegavati velike oscilacije između poluvremena.
Svako planirano putovanje kreće s bar nekakvim istraživanjem mjesta koje želimo posjetiti. Informacije koje na internetu možete pronaći o Parku vojaške zgodovine Pivka taman su atraktivne da poželite vidjeti kompleks, a mi ćemo pokušati dočarati zašto ne propustiti posjet ovom lokalitetu...
Večeras je na Gradskom groblju Laste u Rovinju gorjelo na tisuće lampiona, dok su brojni građani paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća odali počast svojim najmilijima povodom blagdana Svih svetih.
Istra 1961 remizirala je na Drosini s Vukovarom 1991 rezultatom 1:1. Frederiksen je doveo Zeleno-žute u vodstvo, no gosti su brzo izjednačili u susretu obilježenom emotivnom počasti žrtvama Vukovara.
Nekadašnji običaj da se pokojnicima na grobove nose i ostavljaju neka jela ili da se noću ostavlja prostrt stol s jelima i pićem (ili samo pićem), s vremenom je iščeznuo.
Tijekom studenog muškarci se potiču na puštanje brkova kako bi osvijestili javnost na važnost prevencije, ali i potaknuli na rano otkrivanje, dijagnosticiranje i liječenje raka prostate.
Lista The World’s 50 Best Hotels temelji se na glasovima više od 800 neovisnih stručnjaka iz područja hotelijerstva i luksuznog turizma – uključujući hotelijere, putopisce i profesionalce u ugostiteljstvu.
Chef Matija Bogdan, ovogodišnji laureat izbora Dobri restorani, s polaznicima je demonstrirao suvremene pristupe pripremi i servisiranju kozletine te potvrdio da namirnica nosi autentičnost, teksturu i prostor za kreativnost koji traži moderna kuhinja.