Kako prenosi portal stylish.com, vlasniku slastičarne u Fažani (Gelateria Leone), ljubiteljica njihovog sladoleda predložila je da joj napravi sladoled od njenog (a i velike većine ljudi oko nje) najdražeg alkoholnog pića - Teranina.
"Kad sam na Svjetskom Sajmu Sladoleda u Riminiju vidio tu tvrtku koja je u jednom kutku postavila 2 proizvoda na bazi vina, odmah sam se sjetio Anine ideje, pomislio na inovaciju i tradiciju, u stilu vegan&funny. Nije sve teklo glatko dalje, čak se u jednom trenutku činilo da recept nije moguće sprovesti u djelo, trebalo je i dalje tragati za savršenstvom..." rekao je vlasnik slastičarne, Luca Scantamburlo.
Tada je nastala suradnja fažanske slastičarne i istarske destilerije Aura koja je ove godine na prestižnom natjecanju u Londonu osvojila zlato za njihov Teranino o čemu smo pisali ovdje.
I tako se sada, među ostalim zanimljivim okusima, u fažanskoj Gelateriji Leone može probati sladoled od Teranina.
Foto: stylish.com