Općina Višnjan jača demografske mjere: povećali iznose jednokratnih naknada
"Odluka stupa na snagu kako bi se dodatno podržale obitelji i osiguralo financijsko olakšanje našim mještanima", poručili su iz Općine Višnjan.
10:53Prije 16 min15.01.2025
Ništa vam ne ide od ruke. Ne znate da li bi kušali? Slatko ili slano, voće ili kremu? U tom slučaju komad Cheesecakea sa želeom od maline, najbolji je izbor. No, oprezno. Zaustavite se na vrijeme jer jedan komad ove torte puno je premalo da zadovoljite požudu za nečim toliko, ma toliko famoznim!
Žele od maline
Sastojci:
200 g smrznutih malina
6 žlica šećera
200 ml vode
1,5 pudinga od vanilije (može i od jagode, maline)
Priprema:
- u lonac stavite maline, dodajte 3 žlice šećera i zalijte s 200 ml vode
- pudinge pomiješajte s još 3 žlice šećera i 9 žlica vode
- maline s vodom zagrijte do vrenja i umiješajte puding
- na vatri miješajte još 1 – 2 minute dok se smjesa ne zgusne
- izlijte u kalup promjera 18 cm *
- pustite da se ohladi barem par sati, a možete ostaviti i preko noći
* ukoliko ne želite da vam se žele vidi izvana radite u kalupu manjem od onog u kojem ćete raditi ostatak torte
Podloga od keksa
Sastojci:
350 g keksa
150 g margarina
2 žličice cimeta
Priprema:
- kekse sameljite, dodajte cimet i prethodno otopljeni maslac
- sve dobro izmiješajte
- smjesu stavite u kalup promjera 20 cm i utisnite ju ravnomjerno
- pecite 5 min na 200 °C
Krema od sira
Sastojci:
500 g kremastog sira po želji
500 ml šlaga
5 žlica šećera u prahu
2 vanilin šećera
korica limuna
Priprema
- smiksajte sir sa šećerom u prahu (šećera možete staviti više ili manje ovisno o vašem ukusu)
- dodajte koricu limuna i vanilin šećer
- dodajte prethodno smiksani šlag u sir i sve zajedno pomiješajte
- na podlogu od keksa stavite polovinu kreme od sira
- na kremu pažljivo prenesite prethodno ohlađeni žele od maline te premažite drugom polovinom kreme
- prije posluživanja ohladiti
Porast oboljelih od gripe je, kako u Hrvatskoj, tako i u Istri, normalna pojava. Ne osjećate se dobro? Radi li se o gripi ili običnoj prehladi, a tu ne smijemo zaboraviti ni na još uvijek prisutan COVID 19, provjerite u članku.
06:15Prije 4 h15.01.2025
Ovaj impozantni bakreni kip, visok gotovo pet metara, nije samo simbol vjerske predanosti, već i dio povijesne priče o umjetnosti, tradiciji i izazovima kroz koje je prošao tijekom stoljeća.
18:31Prije 16 h14.01.2025
Radio je monumentalne apstraktne skulpture, omiljeni materijali bili su mu bronca, željezo, korten čelik i aluminij.
11:15Prije 23 h14.01.2025
Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta te će se nuditi po promotivnim cijenama u rasponu od 20€ do 30€.
10:01Prije 1 d14.01.2025
Prva kazališna iskustva stječe kroz dramski studio Istarskog narodnog kazališta u Puli pod mentorskim vodstvom Roberta Raponje. U to je vrijeme ostvarila niz uloga u različitim predstavama.
09:33Prije 1 d14.01.2025
Bura je iznimno hladan, nepredvidljiv i jak sjeverozapadnjak koji nastaje kada suh, težak, hladan zrak s kopna struji prema moru. Dinamičko zagrijavanje zraka pri njegovom spuštanju na niže nadmorske visine sprječava kondenzaciju vodene pare te je bura izuzetno suh vjetar.
09:03Prije 1 d14.01.2025
Aquarium Pula objavio je zanimljivosti o ovoj posebnoj vrsti! Pogledajte video u nastavku.
07:46Prije 1 d14.01.2025
Ostavite komentar