
HERA objavila nove cijene: Plin za kućanstva skuplji je za 9%
Kućanstva mogu izračun svojih godišnjih i mjesečnih troškova za plin, prema distribucijskom području i tarifnom modelu, provjeriti u aplikaciji iPlin.
07:47Prije 38 min18.09.2025
Dolaskom ljetnih mjeseci, na ulicama Istre organizirano počinju 'raditi' i džepari, koji su proteklih dana odradili i nekoliko akcija po Poreču.
Budući da je tijekom turističke sezone problematika krađa, posebice džepnih krađa nešto izraženija, Policijska uprava istarska upozorava građane i turiste da pripaze na svoje stvari jer je dovoljna i mala neopreznost da netko postane žrtvom džepne krađe.
Džepne krađe najčešće se događaju na mjestima gdje se kreće veći broj ljudi pa tako kradljivci koriste gužve u sredstvima javnog prijevoza, u ugostiteljskim objektima, trgovačkim centrima, čekaonicama, zdravstvenim ustanovama, na tržnicama, raznim javnim okupljanjima, plažama i drugim ''prometnim'' mjestima.
Počinitelji mogu biti i žene i muškarci, starije i mlađe osobe, a uglavnom rade u skupinama – jedna osoba odvlači pozornost, dok druga zavlači ruku u džep ili torbicu i izvlači novčanik te ga predaje trećoj osobi, koja potom nestaje u gužvi.
Nekoliko korisnih savjeta kojima možete izbjeći džepnu krađu:
Što poduzeti ukoliko se ipak dogodi džepna krađa?
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 13 h17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 16 h17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 21 h17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 21 h17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 1 d16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 1 d16.09.2025
Podršku u ovom iskustvu pružili su im prof. dr. sc. Bojan Hamer i doktorand Luca Privileggio iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković, za aktivnosti na kopnu, dok je prof. Daniele Suman nadzirao podvodni popis.
19:00Prije 1 d16.09.2025
Tim prve pomoći Crvenog križa Bujštine kao jedini predstavnik Istarske županije, ostvario je vrhunski rezultat na ovom važnom natjecanju.
15:35Prije 1 d16.09.2025
Ostavite komentar