
NESREĆA U PULI: Vlak naletio na automobil u Šijani
Riječ je o vlaku koji je prometovao na liniji iz Pule do Lupoglava.
22:06Prije 3 h21.04.2025
Značajan dio svog turističkog identiteta Kaštelir i Labinci temelje na lokalnoj proizvodnji i ponudama koje uključuju obilaske ondašnjih OPG-ova te degustacije njihovih delicija.
Tako je nastao i novi turistički proizvod koji je startao prošlog utorka i nosi naziv Gourm-E-bike.
Riječ je, naime, o jedinstvenoj enogastro-rekreativnoj avanturi koja sudionicima daje mogućnost da kaštelirski kraj vide kroz jednu posve novu dimenziju, s obzirom na to da se radi o vođenoj turi na električnim biciklima tijekom koje se ide u obilazak lokalnih OPG-ova. Gourm-E-bike ture održavat se svakog utorka tijekom srpnja i kolovoza, od 8.30 do 12.30 sati.
Lokalni domaćini koji sudjeluju u ovoj fantastičnoj priči su OPG Grebac - Monte Formento, OPG Edi Brčić, Vina Radoš, prodavaonica Butiga, Vina Cosetto, OPG Oliveri, Istarska kapljica i Vina Legovina. Svakog utorka dočekat će vas neka druga kombinacija sudionika.
U ovoj premijernoj održanoj 2. srpnja posjetitelji su imali priliku posjetiti kušaonu maslinovih ulja Monte Formento, vinariju Cossetto, jedinstvenu prodavaonicu Butiga u kojoj se nude domaći, lokalni proizvodi, vinariju Radoš te OPG Edi Brčić. No o kojoj god kombinaciji bila riječ svuda će vas dočekati toplo gostoprimstvo domaćina i odlične degustacije domaćih delicija, te ćete vam svi na stol iznijeti ono najbolje što Istra ima, u predivnom, slikovitom okruženju kaštelirskog kraja.
Cijena sudjelovanja na Gourm-E-bike turi je 55 eura po osobi za one koji imaju svoj bicikl, a oni koji ga nemaju mogu iznajmiti električni bicikl za dodatnih 25 eura.
Jedna tura podrazumijeva maksimalno 15 sudionika. Važno je unaprijed rezervirati mjesto na ovom fantastičnom izletu, i to na mail gourmebike@gmail.com ili na broj mobitela +385 97 644 5585.
Krenite u avanturu što donosi istinski posebno iskustvo te upoznajte kaštelirsku enogastro ponudu i tradiciju na specifičan način koji će vas posve oduševiti!
Ovom je manifestacijom nekadašnja gastronomska manifestacija Šetimane fritaja središnje Istre poprimila novo ruho, a obogaćena je raznovrsnim proljetnim jelima pripremljenima od sezonskih namirnica.
17:23Prije 7 h21.04.2025
Od svih uvezenih vozila provjerenih putem carVerticala u 2024. godini, 29,3% bilo je uvezeno iz Njemačke, 15,7% iz Francuske, 14,8% iz Belgije, 11,3% iz Italije i 6,9% iz Slovenije.
17:00Prije 8 h21.04.2025
Osim glazbenog dijela, posjetitelji su uživali u bogatoj gastronomskoj ponudi i 4. Skupu Natprirodnih vinara Istre.
14:24Prije 10 h21.04.2025
Leidi već 13 godina koristi reciklirane materijale, a na ovom brodu primijenjeno je čak 250 kvadrata sendvič materijala od PET boca.
13:34Prije 11 h21.04.2025
Ove nedjelje su javnosti predstavljeni dovršeni radovi i planovi za daljnje uređenje rive u Poreču.
12:29Prije 12 h21.04.2025
Maksimum aktivnosti ove se godine događa u noći s ponedjeljka na utorak. Opažači s tamnih lokacija imat će prigodu vidjeti 15-25 meteora na sat, aktivnost je nešto viša nakon ponoći.
11:20Prije 13 h21.04.2025
Ulazak u konobe moguć je isključivo uz kupnju službene vinske čaše. Na dan manifestacije ulaznice je moguće kupiti isključivo na prodajnim mjestima u Gračišću, i to isključivo gotovinom.
08:37Prije 16 h21.04.2025
Uskrsno jutro počinje naravno - uskršnjim doručkom. Već ste se upoznali s pincom i pisanicama, no postoji još nekoliko blagdanskih delicija: kuhana šunka, mladi luk, sol, a ponekad i rotkvice.
16:03Prije 1 d20.04.2025
Ostavite komentar