
Bačić: Promašen je navod da novi model stambenog zbrinjavanja nešto drastično mijenja
Naveo je da se novim modelom omogućuje da korisnici mogu otkupiti neuseljiv stan, ali se kao takav prodaje po nižoj cijeni.
14:11Prije 14 min18.09.2025
U subotu, 7. prosinca s početkom u 17 sati održati će se još jedna radionica aromaterapije s temom zimskih dišnih tegoba.
Radionica na čije se sudjelovanje plaća 250 kuna, vođena je od stručne osobe, Marije Kolarović, mag. pharm.
U dva sata, u Domu kulture polaznici će naučiti o primjeni eteričnih ulja i kako nam ona mogu pomoći za oporavak nakon bolesti, koje su kontraindikacije primjene eteričnih ulja i koje su mjere sigurnosti kod primjene.
Osim teorijskog djela, radionica predviđa i onaj praktični, odnosno izradu džepnog inhalera, balzama za lakše disanje, antivirusnog ulja, sprej za dezinfekciju zraka i drugo.
Kako je, gostujući na Rovinj FM-u, rekla Kolarović, eterična ulja nisu samo da bi lijepo mirisala, a rukovanje njima zahtjeva određenu dozu znanja.
Tako se eterična ulja ne mogu udisati cjeli dan, nego to vrijeme treba biti ograničeno, a posebno upozorenje ide roditeljima koji trebaju znati da nije svako eterično ulje za djecu.
Obilazak je prilika da posjetitelji, uz stručno vodstvo, upoznaju prirodne vrijednosti ovog zaštićenog područja te saznaju više o njegovoj biološkoj raznolikosti i značaju za očuvanje prirodne baštine.
07:20Prije 7 h18.09.2025
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 19 h17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 22 h17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 1 d17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 1 d17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 1 d16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 1 d16.09.2025
Podršku u ovom iskustvu pružili su im prof. dr. sc. Bojan Hamer i doktorand Luca Privileggio iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković, za aktivnosti na kopnu, dok je prof. Daniele Suman nadzirao podvodni popis.
19:00Prije 1 d16.09.2025
Ostavite komentar