
HERA objavila nove cijene: Plin za kućanstva skuplji je za 9%
Kućanstva mogu izračun svojih godišnjih i mjesečnih troškova za plin, prema distribucijskom području i tarifnom modelu, provjeriti u aplikaciji iPlin.
07:47Prije 27 min18.09.2025
Još od ranog djetinjstva zasigurno se sjećate da ste sjedili za kuhinjskim stolom i bojili uskršnja jaja, pisanice.
Ova uskršnja tradicija vrlo je stara te je svake godine nezaobilazna u mnogim kućanstvima diljem svijeta koja slave Uskrs. No, znate li koje se značenje krije iza određenih boja kojima bojimo pisanice?
Crvenu boju povezuje se s krvlju Isusa Krista. Stoga je crvena boja simbol ljubavi i žrtve za dobrotu svih ljudi.Ljubičasta boja tijekom Uskrsa predstavlja kraljevstvo te se smatra kako ta boja donosi bogatstvo.Osim što je ovo boja trave, zelena boja sa sobom donosi i tračak nade te predstavlja rođenje i obnovu. Nove biljke nastaju kada trava i lišće ponovno postanu zeleni.
Žutu boju se naravno povezuje sa sunčevom svjetlošću te ona donosi sreću i radost, a svjetloplava je boja koja simbolizira raj ili nebo te vodu, a označava i početak novog stvaranja te mir i skladnost. Naime, čisto plavo nebo i kiša su ti koji omogućuju razvoj novog proljeća.
Žutu se boju povezuje sa sunčevom svjetlošću, jer je to boja koja donosi sreću i radost, dok narančasta boja predstavlja nadu te je se povezuje s novim svitanjem, početkom novog dana i novog godišnjeg doba.
Tijekom Uskrsa ružičasta boja simbolizira novi, svježi početak. Također, ovo je boja koju se vezuje i uz zaigranost.
Sretan Uskrs svima!
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 12 h17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 16 h17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 21 h17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 21 h17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 1 d16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 1 d16.09.2025
Podršku u ovom iskustvu pružili su im prof. dr. sc. Bojan Hamer i doktorand Luca Privileggio iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković, za aktivnosti na kopnu, dok je prof. Daniele Suman nadzirao podvodni popis.
19:00Prije 1 d16.09.2025
Tim prve pomoći Crvenog križa Bujštine kao jedini predstavnik Istarske županije, ostvario je vrhunski rezultat na ovom važnom natjecanju.
15:35Prije 1 d16.09.2025
Ostavite komentar