
Festival Sete Sóis Sete Luas u Rovinju ovog tjedna donosi spoj tradicije i suvremenog zvuka!
20:28Prije 47 min08.07.2025
Talijani se sve više okreću održivosti, kontinentalnoj ponudi i autentičnim iskustvima.
Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica Kvarnera u Milanu su predstavile novosti hrvatske turističke ponude kako bi talijansku javnost još bolje upoznale s praksama i trendovima u hrvatskom turizmu, s obzirom na to da je Italija za Hrvatsku jedno od najvažnijih emitivnih tržišta.
Novosti je predstavio Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, a sve okupljene pozdravila je i Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji. Događanju je prisustvovao i Stjepan Ribić, generalni konzul RH u Milanu.
„Ponosni smo što je kvalitetna turistička ponuda Hrvatske, atraktivna i dostupna tijekom cijele godine, dobro prepoznata na tržištu Italije, o čemu najbolje govori podatak kako je Italija u 2024. godini za Hrvatsku bila sedmo inozemno tržište. Talijanski gosti okrenuti su jedinstvenim turističkim iskustvima te sve više sadržajima izvan glavnih ljetnih mjeseci.
Sve češće traže autentični doživljaj, izvan klasičnih turističkih ruta i daleko od gužvi. U skladu s time, drago nam je što, osim popularnosti koju imamo tijekom vrhunca ljeta, s talijanskog tržišta sve više raste potražnja za dijelovima kontinentalne Hrvatske tijekom svih mjeseci u godini“, rekao je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, dodajući kako je u 2025. godini, tijekom ljetnog reda letenja, 5 zračnih luka Hrvatske povezano s 9 gradova Italije, i to redovnim letovima 7 različitih zrakoplovnih prijevoznika.
Poseban naglasak tijekom prezentacija bio je na bogatoj eno-gastronomskoj ponudi naše zemlje, pri čemu je istaknuto kako se Hrvatska može pohvaliti kvalitetnim i nagrađivanim vinima i maslinovim uljima, kao i restoranima s Michelinovim zvjezdicama i JRE certifikatom, što čini dio autentične premium ponude.
Tomu svakako doprinosi i uspjeh Kvarnera koji je proglašen Europskom regijom gastronomije za 2026. godinu. Osim toga, predstavljeni su i novootvoreni hotelski kapaciteti u jadranskoj i kontinentalnoj Hrvatskoj, kao i aktualne marketinške aktivnosti, a dodatno je objašnjen i koncept uvođenja oznake prepoznatljivosti smještaja u domaćinstvu Local Host.
“Iza nas je veliki broj odrađenih promotivnih aktivnosti na tržištu: od sajmova, poslovnih radionica, studijskog putovanja za agente u suradnji s nacionalnim udruženjem putničkih agencija FIAVET, B2B oglašavanja, u tijeku su studijska putovanja talijanskih medija u Hrvatsku, a uskoro kreće i naša kampanja oglašavanja za ljetnu sezonu.
Hrvatska svojim brojnim aktivnostima nastoji učvrstiti svoj imidž kvalitetne turističke destinacije, s posebnim naglaskom na lifestyle i održivost. Nove generacije Talijana stvaraju nove navike i potrebe koje su usmjerene na jedinstvene doživljaje i očuvanje okoliša i klime, a Hrvatska za to ima izvrsne resurse i veliki potencijal.
Danas je naša zemlja sve prepoznatljivija i po svojoj eno-gastronomskoj ponudi, svaka hrvatska regija ima svoje cijenjene eno-gastronomske specijalitete. Sretna sam što je Kvarner postao Europska regija gastronomije za 2026. godinu i što upravo u Milanu možemo proslaviti to priznanje i predstaviti dio bogate eno-gastronomske ponude ove regije, koja se nalazi na korak od Italije”, izjavila je Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji.
Dodajmo kako je prezentaciju o Kvarneru održala Vlasta Mastrović, predstavnica TZ Kvarnera i voditeljica projekta „Kvarner – Europska regija gastronomije 2026.“, dok su kvarnersku gastro i eno ponudu predstavili chefovi Tea i Stiven Vunić te sommelieri Žarko Stilin i Ines Matić Matešković.
Cilj projekta je ojačati kompetencije osoblja u području održivih praksi, potaknuti uključivanje zajednice u zelene inicijative i ugraditi principe održivosti u svakodnevni rad knjižnice.
15:30Prije 5 h08.07.2025
"Sustavi nadzora postavljaju se u skladu s važećim gradskim odlukama, a na svim nadziranim lokacijama bit će jasno označeno da je prostor pod video-nadzorom", poručili su iz Grada Pazina.
15:12Prije 6 h08.07.2025
Riječ je o pilot projektu „SKUPA GREMO“ Udruge Liga protiv raka Pula i Kluba žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula te u partnerstvu s Općom bolnicom Pula, kojim će se onkološkim pacijentima omogućiti besplatan prijevoz do bolnice u 2025. godini.
15:04Prije 6 h08.07.2025
Dvanaest muškaraca bilo je na Mjesecu, tko je slijedeći?
15:00Prije 6 h08.07.2025
Radi li se o zagađenju ili prirodnoj pojavi? Detalje nam je otkrila Daniela Marić Pfannkuchen, viša znanstvena suradnica u Centru za istraživanje mora Rovinj Instituta Ruđer Bošković.
14:09Prije 7 h08.07.2025
Ovog ponedjeljka u večernjim satima, odnosno dan nakon nestanka, stigle su dobre vijesti - Reljac je sam potvrdio da je dobro i da mu je trebalo malo vremena da se makne od svega.
13:50Prije 7 h08.07.2025
Vozila su opremljena dodatnom opremom koja olakšava rad djelatnika na terenu, a to su motorizirana nosila i motorizirani gusjeničari.
12:29Prije 8 h08.07.2025
Produženje radnog vremena odnosi se na razdoblje od 10. do 17. srpnja 2025. godine, a ugostitelji će tijekom tih dana moći raditi do 4:00 sata ujutro sljedećeg dana.
12:11Prije 9 h08.07.2025