Veliko je priznanje stiglo Hrvatskom kuharskom savezu iz Francuske! Predsjednik Erich Glavica primljen je u članstvo Svjetskog komiteta za Culture Cuisine and Heritage Worldchefsa (komitet za kulinarsku kulturu i naslijeđe), globalne mreže udruge kuhara sa sjedištem u Parizu, a chefica Dragica Lukin nova je članica Svjetskog komite za Academy and Education Commitee.
Hrvatski kuharski savez, pokazuju i ova imenovanja, strpljivo, ali uspješno pronalazi svoj put prepoznatljivosti na svjetskoj sceni, a čime posredno promovira i hrvatsku gastronomsku scenu uopće.
Worldchefs je asocijacija osnovana još 1928. godine na pariškoj Sorboni i vjerojatno je među najstarijima, ako ne i najstarije takvo društvo na svijetu i u kulinarskom ga svijetu smatraju autoritetom koji predstavlja globalni glas o svim pitanjima vezanima uz kulinarsku struku.
Članicama je više od 150 svjetskih udruga kuhara koje predstavljaju milijune profesionalaca diljem svijeta i posvećena je održavanju i poboljšanju kulinarskih standarda svjetskih kuhinja. To čine kroz obrazovanje, obuku i profesionalni razvoj svog članstva.
Organizatori su nekih od najprestižnijih svjetskih natjecanja u kulinarstvu, poput „Bocus d'Or“, svjetskog prvenstva kuhara koje se održava svake dvije godine i „Worldchefs Global Chefs Challenge“, koji okuplja najbolje svjetske kuhare, a natječu se u različitim kategorijama – Global Chefs Challenge, Global Pastry Chefs Challenge (slastičarstvo) i Global Young Chefs Challenge, za kuhare mlađe od 25 godina.
Iako je na nedavno održanom polufinalnom natjecanju u Riminiju ekipi HKS-a finale izbjeglo za dlaku, osvojili su tri srebrne i jednu brončanu medalju.
Biti član svjetskih komiteta Worldchefsa, što su danas Erich Glavica i Dragica Lukin prestiž je u kulinarskom svijetu i znači da su prepoznati kao stručnjaci u svom području te imaju utjecaja na globalne kulinarske standarde te oblikuju budućnost kulinarstva.
Hrvatski chef Erich Glavica iz Legrada međunarodno je priznanje stekao kao sudac na svjetskim gastronomskim natjecanjima, akreditiran od strane World Association of Chefs Society, dok je Dragica Lukin nagrađivana umaška slastičarka i predsjednica Hrvatskog Saveza slastičara. Oboje imaju bogati CV i smatraju se vrhunskim znalcima u svom području. Čestitke!