Na meti lopova i stariji građani – na Verudi ukradena torbica umirovljenici!
Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju što bržeg pronalaska počinitelja.
17:23Prije 55 min07.11.2025
Biti član svjetskih komiteta Worldchefsa, što su danas Erich Glavica i Dragica Lukin prestiž je u kulinarskom svijetu i znači da su prepoznati kao stručnjaci u svom području te imaju utjecaja na globalne kulinarske standarde te oblikuju budućnost kulinarstva.
Veliko je priznanje stiglo Hrvatskom kuharskom savezu iz Francuske! Predsjednik Erich Glavica primljen je u članstvo Svjetskog komiteta za Culture Cuisine and Heritage Worldchefsa (komitet za kulinarsku kulturu i naslijeđe), globalne mreže udruge kuhara sa sjedištem u Parizu, a chefica Dragica Lukin nova je članica Svjetskog komite za Academy and Education Commitee.
Hrvatski kuharski savez, pokazuju i ova imenovanja, strpljivo, ali uspješno pronalazi svoj put prepoznatljivosti na svjetskoj sceni, a čime posredno promovira i hrvatsku gastronomsku scenu uopće.
Worldchefs je asocijacija osnovana još 1928. godine na pariškoj Sorboni i vjerojatno je među najstarijima, ako ne i najstarije takvo društvo na svijetu i u kulinarskom ga svijetu smatraju autoritetom koji predstavlja globalni glas o svim pitanjima vezanima uz kulinarsku struku.
Članicama je više od 150 svjetskih udruga kuhara koje predstavljaju milijune profesionalaca diljem svijeta i posvećena je održavanju i poboljšanju kulinarskih standarda svjetskih kuhinja. To čine kroz obrazovanje, obuku i profesionalni razvoj svog članstva.
Organizatori su nekih od najprestižnijih svjetskih natjecanja u kulinarstvu, poput „Bocus d'Or“, svjetskog prvenstva kuhara koje se održava svake dvije godine i „Worldchefs Global Chefs Challenge“, koji okuplja najbolje svjetske kuhare, a natječu se u različitim kategorijama – Global Chefs Challenge, Global Pastry Chefs Challenge (slastičarstvo) i Global Young Chefs Challenge, za kuhare mlađe od 25 godina.
Iako je na nedavno održanom polufinalnom natjecanju u Riminiju ekipi HKS-a finale izbjeglo za dlaku, osvojili su tri srebrne i jednu brončanu medalju.
Biti član svjetskih komiteta Worldchefsa, što su danas Erich Glavica i Dragica Lukin prestiž je u kulinarskom svijetu i znači da su prepoznati kao stručnjaci u svom području te imaju utjecaja na globalne kulinarske standarde te oblikuju budućnost kulinarstva.
Hrvatski chef Erich Glavica iz Legrada međunarodno je priznanje stekao kao sudac na svjetskim gastronomskim natjecanjima, akreditiran od strane World Association of Chefs Society, dok je Dragica Lukin nagrađivana umaška slastičarka i predsjednica Hrvatskog Saveza slastičara. Oboje imaju bogati CV i smatraju se vrhunskim znalcima u svom području. Čestitke!
Iz Vespa kluba Rovinj pozivaju sugrađane na veliku proslavu jubileja rada kluba koja će se održati ove subote, 8. listopada, u Domu kulture u Rovinjskom Selu s početkom u 19 sati, a prisutne će zabavljati lokalni bend Acid Salvia, DJ Vega te gosti iz Glazbenog laboratorija.
15:12Prije 3 h07.11.2025
Otkup zlata jednostavna je i brza usluga: nakon besplatne i neobvezujuće ponude, ako se odluči na prodaju svog starog zlata, klijent odmah dobiva gotovinu. Cijeli proces gotov je u desetak minuta.
10:17Prije 8 h07.11.2025
U subotu, 8. studenoga u 10:30 u prizemlju kazališta Gandusio održati će se radionica prirodne kozmetike, a jesenski ugođaj upotpunit će topli čaj od probranog ljekovitog bilja s Ćićarije. Radionicu vodi Helena Brana, certificirani fitoaromaterapeut i vlasnica obrta HERBA fitoaromaterapija.
20:28Prije 21 h06.11.2025
Zapažen uspjeh postigli su Dubrovačko-neretvanska županija i Istra, zauzevši šesto i sedmo mjesto u kategoriji najpoželjnijih europskih regija, čime su još jednom potvrdili svoju iznimnu raznolikost, ljepotu, ali i trajnu privlačnost hrvatskih obalnih i kontinentalnih destinacija.
15:43Prije 1 d06.11.2025
Artikli se donose sutra, u petak, 7 studenoga od 15 sati ili u subotu ujutro. Prodaja je u petak od 18 do 20 sati, potom u subotu 8. studenoga od 9 do 13 i od 16 do 20 sati, te u nedjelju 9.studenoga od 9 do 15 sati.
14:08Prije 1 d06.11.2025
Pula Eye visok je 28 metara te se sastoji od 21 gondole, u svaku stanu po četiri osobe, a vožnja traje otprilike 7 minuta. Redovna cijena vožnje za odrasle je 8 eura, za djecu 6 eura, a djeca s invaliditetom moći će konzumirati vožnju besplatno.
10:40Prije 1 d06.11.2025
Dođite i otkrijte kako izgleda svijet gledan s motocikla, kroz objektiv i pero jednog od najzanimljivijih suvremenih hrvatskih putopisaca!
09:36Prije 1 d06.11.2025
Program obuhvaća sportske, zabavne i kulturne aktivnosti za sumještane i posjetitelje svih generacija. Središnji dio događanja predviđen je na Trgu Degrassi u subotu, 8. studenog.
08:19Prije 1 d06.11.2025