U utorak, 9. travnja 2025. godine, s početkom u 18:00 sati, na Stanciji Buršić u Vodnjanu održat će se tradicionalna Uskršnja radionica, koju će voditi renomirana istarska slastičarka Dragica Lukin.
Ova poznata hrvatska slastičarka, koja je stekla međunarodnu prepoznatljivost, dobitnica je brojnih priznanja za svoj doprinos u promicanju hrvatske gastronomije i slastičarstva.
Radionica, koja već nekoliko godina zaredom izaziva veliko zanimanje, predstavlja svojevrsni uvod u nadolazeću manifestaciju "Vodnjanska špaleta – Spaleta dignanese", koja će se održati na Uskršnji ponedjeljak, 21. travnja 2025. godine, s početkom u 11 sati, također na Stanciji Buršić.
Na ovogodišnjoj radionici, Dragica Lukin će posvetiti posebnu pažnju uporabi vodnjanske špalete u pripremi kruha, peciva i tjestenine.
Foto: TZ Vodnjan
Sudionici će imati priliku naučiti i isprobati tradicionalne i inovativne načine njezine primjene, a uz to će naučiti kako maksimalno iskoristiti svaku namirnicu, smanjujući otpad u kuhinji. Lukin će, među ostalim, pokazati kako iskoristiti okrajke i ostatke hrane, što je u skladu s trendom održivog kuhanja i filozofijom "zero waste".
Na radionici, polaznici će moći kušati pripremljena jela i imati priliku naučiti nešto novo. Cijena radionice iznosi 10 €, a broj polaznika je ograničen. Svoje mjesto na radionici možete rezervirati pozivom na broj 098 997 29 99.
Ovaj događaj organizira Stancija i pršutarna Buršić, uz potporu Turističke zajednice grada Vodnjana.
"Vjeru u sustav, kada su nas već iznevjerili ministar, njegovi savjetnici, predstavnici ministarstva, krovne organizacije osoba s invaliditetom i pravobranitelj, vratila nam je tek odluka Ustavnog suda."
„Naravno da je poskupljenje utjecalo na izbor prilikom kupovine. Hrana je najviše poskupjela – hrana, hrana i opet hrana“, kaže Mara Manić, ističući da redovito prati podatke o inflaciji te smatra da je država odgovorna za rast cijena.
Autori makete su Ivan Capan i Igor Kozlina, diplomirani inženjeri arhitekture, uz stručnu podršku Gradske uprave Grada, Muzeja Lapidarij te Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije.
Osim što je iznimno ukusan, bakalar je i vrlo zdrav. Bogat je omega-3 masnim kiselinama, izvrstan je izvor proteina, minerala i vitamina, a pritom sadrži vrlo niske razine štetnih masnoća.
Krnička placa posljednjih je godina postala prepoznatljivo mjesto zajedništva i kreativnosti mještana. U prethodnim izdanjima bila je ukrašena tisućama lampica, ručno izrađenim ukrasima i brojnim božićnim dekoracijama.
Na sam Božić, u četvrtak 25. prosinca, Rovinj donosi bogat duhovni i blagdanski program. Božićni dan zatvara se u adventskoj zoni na Trgu, gdje u 20 sati nastupa Lorenza Lola Puhar.
Iz Općine Bale pozivaju građane da se odazovu u što većem broju te da zajedno, uz tradicionalna jela, glazbu i veselo druženje, provedu Badnjak u duhu Božića i zajedništva.
Uz redovito učenje i treninge, intenzivno razvija tehničke vještine poput slaganja elektroničkih sklopova, mikrokontrolera i računala, bavi se obradom videa i fotografije te dizajnom proizvoda.Uz redovito učenje i treninge, intenzivno razvija tehničke vještine poput slaganja elektroničkih sklopova,