U utorak, 9. travnja 2025. godine, s početkom u 18:00 sati, na Stanciji Buršić u Vodnjanu održat će se tradicionalna Uskršnja radionica, koju će voditi renomirana istarska slastičarka Dragica Lukin.
Ova poznata hrvatska slastičarka, koja je stekla međunarodnu prepoznatljivost, dobitnica je brojnih priznanja za svoj doprinos u promicanju hrvatske gastronomije i slastičarstva.
Radionica, koja već nekoliko godina zaredom izaziva veliko zanimanje, predstavlja svojevrsni uvod u nadolazeću manifestaciju "Vodnjanska špaleta – Spaleta dignanese", koja će se održati na Uskršnji ponedjeljak, 21. travnja 2025. godine, s početkom u 11 sati, također na Stanciji Buršić.
Na ovogodišnjoj radionici, Dragica Lukin će posvetiti posebnu pažnju uporabi vodnjanske špalete u pripremi kruha, peciva i tjestenine.
Foto: TZ Vodnjan
Sudionici će imati priliku naučiti i isprobati tradicionalne i inovativne načine njezine primjene, a uz to će naučiti kako maksimalno iskoristiti svaku namirnicu, smanjujući otpad u kuhinji. Lukin će, među ostalim, pokazati kako iskoristiti okrajke i ostatke hrane, što je u skladu s trendom održivog kuhanja i filozofijom "zero waste".
Na radionici, polaznici će moći kušati pripremljena jela i imati priliku naučiti nešto novo. Cijena radionice iznosi 10 €, a broj polaznika je ograničen. Svoje mjesto na radionici možete rezervirati pozivom na broj 098 997 29 99.
Ovaj događaj organizira Stancija i pršutarna Buršić, uz potporu Turističke zajednice grada Vodnjana.
Zbog osnovane sumnje i opasnosti od bijega, državno odvjetništvo je zatražilo određivanje istražnog zatvora, što je sudac istrage Županijskog suda u Puli i prihvatio. Obojica osumnjičenih tako su smještena iza rešetaka, a istraga se nastavlja.
Aktivisti su se na tornjeve popeli s transparentima i sigurnosnom opremom, a akcija je pratila i ekipa Greenpeacea koja je događaj uživo prenosila putem društvenih mreža.
Radovima su obuhvaćene sve ključne komunalne instalacije: izvedena je nova sanitarna i oborinska odvodnja, zamijenjena je vodoopskrbna i plinska mreža, postavljena nova javna rasvjeta, a modernizirani su i elektroenergetski te telekomunikacijski sustavi.
"Svakako je poželjan dolazak javnim prijevozom, uključujući prijevoz vlakom ili autobusom, s obzirom na očekivana zagušenja prometnih pravaca uslijed intenzivnog automobilskog prometa", stoji u priopćenju HAK-a.
Sve raspoložive vatrogasne snage uz krajnje napore gasile su požar koji je iza 13 sati na današnji dan prije tri godine buknuo u mjestu Čubani između Rovinja i Bala.
Pulske mažoretkinje već više od 30 godina predstavljaju svoj Grad u Hrvatskoj i inozemstvu i ponosno nose njegove boje, a njihova iduća destinacije je Grčka u kojoj će za sedam dana ponovo svojim plesom predstavljati Pulu u najljepšem svjetlu.
Decanter 2025 Winners Showcase by Vinistra potvrdio zvjezdani status na hrvatskoj vinskoj sceni. Srebrni i zlatni hrvatski vinari s ovogodišnjeg Decantera promovirali vina na jednoj od najljepših plaža
Program je koncipiran na način da se svakog tjedna održi po jedno događanje, a kod planiranja se nastojalo kreirati sadržaje koji će istovremeno biti edukativni i zabavni.
Andi Vitasović vlasnik je ugostiteljskog obrta „ASTERIX“ u Puli, koji posluje od 1998. godine i danas zapošljava desetak radnika. Osim uspješnog vođenja obrta, istaknuo se i kroz iznimno angažiran rad u obrtničkim institucijama.
Nakon donošenja rezolucije, Europski parlament treba započeti pregovore s Europskom komisijom i Vijećem Europske unije kako bi do kraja godine usvojili obvezujuće zakonodavstvo za sve države članice.
Kako navodi Falstaff, hrvatska kuhinja pod utjecajem mediteranskih i srednjoeuropskih tradicija, nudi širok spektar specijaliteta – od morskih plodova preko rustikalnih mesnih jela do raskošnih deserata, što svakako obogaćuje hrvatsku turističku ponudu.