U utorak, 9. travnja 2025. godine, s početkom u 18:00 sati, na Stanciji Buršić u Vodnjanu održat će se tradicionalna Uskršnja radionica, koju će voditi renomirana istarska slastičarka Dragica Lukin.
Ova poznata hrvatska slastičarka, koja je stekla međunarodnu prepoznatljivost, dobitnica je brojnih priznanja za svoj doprinos u promicanju hrvatske gastronomije i slastičarstva.
Radionica, koja već nekoliko godina zaredom izaziva veliko zanimanje, predstavlja svojevrsni uvod u nadolazeću manifestaciju "Vodnjanska špaleta – Spaleta dignanese", koja će se održati na Uskršnji ponedjeljak, 21. travnja 2025. godine, s početkom u 11 sati, također na Stanciji Buršić.
Na ovogodišnjoj radionici, Dragica Lukin će posvetiti posebnu pažnju uporabi vodnjanske špalete u pripremi kruha, peciva i tjestenine.
Foto: TZ Vodnjan
Sudionici će imati priliku naučiti i isprobati tradicionalne i inovativne načine njezine primjene, a uz to će naučiti kako maksimalno iskoristiti svaku namirnicu, smanjujući otpad u kuhinji. Lukin će, među ostalim, pokazati kako iskoristiti okrajke i ostatke hrane, što je u skladu s trendom održivog kuhanja i filozofijom "zero waste".
Na radionici, polaznici će moći kušati pripremljena jela i imati priliku naučiti nešto novo. Cijena radionice iznosi 10 €, a broj polaznika je ograničen. Svoje mjesto na radionici možete rezervirati pozivom na broj 098 997 29 99.
Ovaj događaj organizira Stancija i pršutarna Buršić, uz potporu Turističke zajednice grada Vodnjana.
Festival će biti otvoren u četvrtak, 22. svibnja Welcome Day programom, glavni će dani festivala biti petak i subota, 23. i 24. svibnja, dok će se u nedjelju 25. svibnja održati Closing Party.
Balet "Giselle" iz 1841., s glazbom Adolpha Adama, temeljen na libretu Théophilea Gautiera, u originalnoj koreografiji Julesa Perrota i Jeana Corallija, predstavlja vrhunac romantičnog baletnog izričaja.
Primjenom aromaterapije na potpuno prirodan način djelujemo na tegobe, a kako bi primjena bila potpuno sigurna važno je koristiti visokokvalitetna kemotipizirana eterična ulja provjerenih proizvođača, certificirana od nezavisnih laboratorija.
Tijekom ekskluzivnog eventa Seasonal Food & Wine, vodeći rovinjski chefovi vode posjetitelje na jedinstveno kulinarsko putovanje kroz Istru – kroz godišnja doba na tanjuru, kroz tradiciju u novom ruhu i kroz priču o održivosti, lokalnosti i izvornim okusima.
Prema posljednjim podacima Fine, u Hrvatskoj je 21,4 posto tvrtki u isključivom vlasništvu žena, a kada se uključe i tvrtke u suvlasništvu žena, taj udio raste na više od 30 posto.
Brod ima 13 paluba na kojima se osim kabina nalazi šest restorana, slastičarna, 12 barova, pet grijanih bazena i nekoliko unutarnjih i vanjskih whirlpoola, wellnes i spa objekti, fitness sadržaji, sportsko igralište, umjetnička galerija, luksuzni butici, casino i ambulanta.