Jeffrey Vella o Michelinovoj zvjezdici: Ova zvjezdica nije samo priznanje našem timu, već i cijeloj ideji Cap Aurea
Restoran Cap Aureo otvoren je 2019. godine u sklopu luksuznog hotela Grand Park. Njegov koncept temelji se na sezonalnosti, lokalnim namirnicama i kreativnom pristupu povrću, zbog čega se sam restoran opisuje kao "mjesto koje voli povrće".
Maistrin restoran Cap Aureo, smješten u Grand Park Hotelu Rovinj i pod vodstvom chefa Jeffreyja Velle, nagrađen je svojom prvom Michelinovom zvjezdicom, o čemu smo pisali ovdje.
Restoran Agli Amici Rovinj, također u sklopu Grand Parka, a koji djeluje u suradnji Maistre s renomiranim talijanskim chefom Emanueleom Scarellom, potvrdio je svoje dvije zvjezdice, ostajući tako jedini restoran u Hrvatskoj s ovim najvišim priznanjem.
Restoran Cap Aureo otvoren je 2019. godine u sklopu luksuznog hotela Grand Park. Njegov koncept temelji se na sezonalnosti, lokalnim namirnicama i kreativnom pristupu povrću, zbog čega se sam restoran opisuje kao "mjesto koje voli povrće".
Degustacijski jelovnik sastoji se od dvadesetak sljedova koji se mijenjaju svakih nekoliko tjedana, prateći mikroklimatske promjene i dostupnost svježih namirnica. Vinska karta stavlja naglasak na hrvatske vinare, uz selekciju pjenušavih vina, vintage šampanjaca i odabranih etiketa iz regije
„Ova zvjezdica nije samo priznanje našem timu, već i cijeloj ideji Cap Aurea – kuhinji koja odražava krajolik, godišnja doba i duboko poštovanje prema prirodi koja nas okružuje.
Ponosan sam što je naš rad prepoznat na ovakvoj razini i zahvalan što imamo priliku gostima ponuditi nešto autentično, istarski nadahnuto, a istovremeno suvremeno,“ izjavio je Jeffrey Vella, chef Cap Aurea.
Foto: Maistra
S ovom novom zvjezdicom, Rovinj postaje jedina destinacija u Hrvatskoj s tri restorana nagrađena Michelinovim zvjezdicama, čime dodatno učvršćuje svoj status vrhunskog gastronomskog središta regije.
U Maistri ističu kako su strateški razvoj visoke gastronomije i suradnja s vrhunskim chefovima ključni elementi u pozicioniranju Rovinja kao luksuzne destinacije.
„Dobivanje prve Michelinove zvjezdice za Cap Aureo i potvrda dviju zvjezdica za Agli Amici Rovinj rezultat su dugoročnog ulaganja, vizije i timskog rada. Ovo priznanje dodatno pozicionira Rovinj i Hrvatsku na globalnoj gastronomskoj karti, a nama u Maistri daje dodatni poticaj da nastavimo s razvojem vrhunskih kulinarskih koncepata,“ izjavio je Tomislav Popović, predsjednik Uprave Maistra Hospitality Group.
Vrijedi spomenuti i da su restorani Tekka by Lone (Hotel Lone) i Wine Vault – Levante Edition (Hotel Monte Mulini) zadržali preporuku ovog prestižnog vodiča.
Nakon nekoliko mjeseci rada, uređenja i zajedničkih akcija, Underdom, novi zajednički prostor triju pazinskih udruga – Centra za mlade Alarm Pazin, Udruge Forma i Udruge TradInEtno – spreman je za otvorenje!
Panel “Naša dobra - naša borba” posvećen aktivnim građanima u očuvanju javnog interesa i okoliša održava se u petak, 17. listopada, u 18 sati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc.
Obilježavanjem ovog dana nastoji se osvijestiti javnost da kruh kao osnovna namirnica, nažalost, nije dostupan svima te se ne može uzimati zdravo za gotovo.
U pratnji stručnjaka iz Nature Histrice posjetitelji će imati priliku otkriti bogatu biološku raznolikost i jedinstvene prirodne vrijednosti ovog zaštićenog područja, smještenog jugozapadno od Rovinja.
Koncert Jonathana na Kaštelu ujedno je i proslava dva desetljeća AudioLaba, pulske tvrtke koja je postala sinonim za vrhunsku produkciju i tehničku podršku najrazličitijih kulturnih i glazbenih događanja.
Proslava Dana Erasmusa održala se u rovinjskom Centru za mlade "Dino Škrapić". Učenici OŠ Jurja Dobrile kroz Erasmus program putuju u Irsku, Italiju i Dansku, a škola nastavlja širiti europsku priču suradnje i učenja!
Izlagači iz osam zemalja - Hrvatske, Srbije, Italije, Norveške, Ujedinjenog Kraljevstva, Nizozemske, Austrije i Novog Zelanda - već su počeli pristizati u Rovinj te uređivati svoja izlagačka mjesta na kojima će posjetiteljima ponuditi čak 60 vrsta ginova.
Nakon godina sviranja, nastupa i traženja vlastitog izraza, bend sada s ponosom predstavlja svoj prvi album koji, kako kažu, dolazi nakon dugog čekanja, truda i emocija – i želje da ga publika prepozna kao iskrenu priču.
Reakcije na najavu pjesme su brojne, mlada je pjevačica iz okolice Poreča već pokazala vokalnu raskoš, ali i izgradila svoj prepoznatljiv identitet, kombinaciju snažnog glasa, vizualnog stila i pristupačnosti.