Jeffrey Vella o Michelinovoj zvjezdici: Ova zvjezdica nije samo priznanje našem timu, već i cijeloj ideji Cap Aurea
Restoran Cap Aureo otvoren je 2019. godine u sklopu luksuznog hotela Grand Park. Njegov koncept temelji se na sezonalnosti, lokalnim namirnicama i kreativnom pristupu povrću, zbog čega se sam restoran opisuje kao "mjesto koje voli povrće".
Maistrin restoran Cap Aureo, smješten u Grand Park Hotelu Rovinj i pod vodstvom chefa Jeffreyja Velle, nagrađen je svojom prvom Michelinovom zvjezdicom, o čemu smo pisali ovdje.
Restoran Agli Amici Rovinj, također u sklopu Grand Parka, a koji djeluje u suradnji Maistre s renomiranim talijanskim chefom Emanueleom Scarellom, potvrdio je svoje dvije zvjezdice, ostajući tako jedini restoran u Hrvatskoj s ovim najvišim priznanjem.
Restoran Cap Aureo otvoren je 2019. godine u sklopu luksuznog hotela Grand Park. Njegov koncept temelji se na sezonalnosti, lokalnim namirnicama i kreativnom pristupu povrću, zbog čega se sam restoran opisuje kao "mjesto koje voli povrće".
Degustacijski jelovnik sastoji se od dvadesetak sljedova koji se mijenjaju svakih nekoliko tjedana, prateći mikroklimatske promjene i dostupnost svježih namirnica. Vinska karta stavlja naglasak na hrvatske vinare, uz selekciju pjenušavih vina, vintage šampanjaca i odabranih etiketa iz regije
„Ova zvjezdica nije samo priznanje našem timu, već i cijeloj ideji Cap Aurea – kuhinji koja odražava krajolik, godišnja doba i duboko poštovanje prema prirodi koja nas okružuje.
Ponosan sam što je naš rad prepoznat na ovakvoj razini i zahvalan što imamo priliku gostima ponuditi nešto autentično, istarski nadahnuto, a istovremeno suvremeno,“ izjavio je Jeffrey Vella, chef Cap Aurea.
Foto: Maistra
S ovom novom zvjezdicom, Rovinj postaje jedina destinacija u Hrvatskoj s tri restorana nagrađena Michelinovim zvjezdicama, čime dodatno učvršćuje svoj status vrhunskog gastronomskog središta regije.
U Maistri ističu kako su strateški razvoj visoke gastronomije i suradnja s vrhunskim chefovima ključni elementi u pozicioniranju Rovinja kao luksuzne destinacije.
„Dobivanje prve Michelinove zvjezdice za Cap Aureo i potvrda dviju zvjezdica za Agli Amici Rovinj rezultat su dugoročnog ulaganja, vizije i timskog rada. Ovo priznanje dodatno pozicionira Rovinj i Hrvatsku na globalnoj gastronomskoj karti, a nama u Maistri daje dodatni poticaj da nastavimo s razvojem vrhunskih kulinarskih koncepata,“ izjavio je Tomislav Popović, predsjednik Uprave Maistra Hospitality Group.
Vrijedi spomenuti i da su restorani Tekka by Lone (Hotel Lone) i Wine Vault – Levante Edition (Hotel Monte Mulini) zadržali preporuku ovog prestižnog vodiča.
Osim po idejama slobode i nonkonformizma, koje Dacia Maraini cijeli svoj život zastupa, kao i njenoj jednostavnosti, ljudskosti i poetici pripovijedanja, ovaj, inače drugi dolazak velike autorice na pulski Sa(n)jam ostat će zapamćen i po snažnim emocijama publike.
Glavni organizatori događaja, Grad Rovinj-Rovigno i Turistička zajednica grada Rovinja, pripremili su besplatnu gastronomsku ponudu kao zahvalu svim građanima koji su, ističu, ključni dio uspjeha ove destinacije.
Na stubištu zgrade na području Trga Republike Hrvatske u Rijeci policija je zatekla teško ozlijeđenu žensku osobu koja je davala znakove života. "Odmah joj je odmah pružena liječnička pomoć, no unatoč pokušaju reanimacije, preminula je", priopćili su iz PU primorsko-goranske.
Kao glavni organizator svih programa na ledu, riječka tvrtka Arctic je ove godine pripremila dinamičan i sadržajan niz aktivnosti koji će klizalište u Areni pretvoriti u pravo blagdansko središte zabave.
Posjetitelji su mogli uživati u raznolikoj ponudi vrhunskih barbanskih maslinovih ulja i gastronomskih delicija, a smotra je bila obogaćena predavanjem Edija Družetića, veterana modernog hrvatskog maslinarstva i vrsnog poznavatelja istarskih maslinara i ulja, na temu „Aktualnosti u maslinarstvu“.
Sveti Nikola poznat je po legendi o tome da je svaku večer darivao djecu koja su imala samo jedan par čizmica ako bi ih lijepo očistila i ulaštila, što su kasnije, kada je sveti Nikola ostario i onemoćao, nastavili raditi roditelji.
Široj publici najprije je postao poznat kao član porečkog benda Kultura, dobitnika Porina 1999. godine, čiji su hitovi poput Na kraju dana, Folirancija, Vožnja i Kraj obilježili domaću glazbenu scenu kasnih devedesetih.
Udruga AjA osvojila je nagradu „Cigla stanovanja“, prestižno priznanje ZGRADOnačelnik.hr-a koje potvrđuje njihov istaknuti doprinos priuštivom stanovanju, a Pula je pobjedu odnijela zahvaljujući glasovima građana.
Vrata Arene bit će otvorena od 17:00 sati, a otvorenje klizališta s Klizačkim klubom "Medo" i glazbenim nastupom mlade zvijezde Zoe Šestan počinje u 18:00 sati kada će se upaliti i svjetlosni ukrasi u Areni za koje je zaslužan InspiroLab.
Advent tradicionalno počinje otvaranjem gradskog klizališta na platou ispred Spomen doma. Klizanje je besplatno u 45-minutnim terminima, a radno vrijeme klizališta je od 10:00 do 14:00 te od 15:00 do 21:00 sati.
Zeleni odred, forum braniteljske udruge VIDRA, pokreće seriju javnih tribina pod nazivom „Sve što nam ne govore o gospodarenju otpadom“, s ciljem iznošenja podataka za koje tvrde da ukazuju na dugogodišnje sustavne nepravilnosti u upravljanju otpadom u Hrvatskoj.
Medulin ove godine nudi bogatu ADVENTuru: božićne vožnje kočijom, dječji vlakić Djeda Mraza, koncerti, radionice i kulinarski programi od 6. do 27. prosinca, uz doček Nove godine u podne i brojne sadržaje za sve generacije.