Poreč u znaku tune, dobre hrane i glazbe - Tunalicious Festival ponovno oduševio posjetitelje
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
Poreč je proteklog tjedna ponovno bio u znaku tune, gastronomije i dobre zabave.
Od 8. do 14. rujna održan je osmi Tunalicious Festival, koji je spojio najbolje od kuhinje na bazi tune, kreativni street food, adrenalinski lov na veliku ribu i vrhunsku glazbu, potvrdivši status jednog od najatraktivnijih jesenskih događanja na Jadranu.
Tijekom tri ribolovna dana zabilježeno je 108 aktivnosti na brodovima, 11 velikih riba otrgnulo se s udice, a ulovljeno je 75 riba, ukupne težine 1.135,31 kilogram. Među njima je sedam tuna, čija je ukupna težina iznosila 535,63 kilograma.
Porečka riva i ovoga je puta bila prepuna posjetitelja koji su pratili vaganje. Od tri ulovljene tune sve su izvučene na obalu, a uz njih je ulovljeno i 25 luceva, od kojih je 22 priznato i bodovano.
11:06Prije 99 d13.09.2025
Majstori street food kuhinje Tunaholic Fish Bar, Street Food by Lukas, Skusha i Farabuto u sklopu Tunalicious Street Fooda ponudili su svoje kreativne verzije jela od tune i drugih morskih delicija.
Od burgera i tacosa, preko sendviča od srdela i trilje, do laganih salata i autentičnih kombinacija, bogata ponuda oduševila je posjetitelje koji su svoje zalogaje mogli upotpuniti vrhunskim istarskim vinima, koktelima Rossi destilerije i specijalitetima s Valamarovog šanka.
Tuna burgeri i tacosi, riblji sendviči, kreativni kokteli, vrhunska istarska vina, inovativna jela od tune u lokalnim restoranima te ekskluzivna gourmet večera - sve to očekuje posjetitelje Poreča početkom rujna, kada grad ponovno postaje domaćin jedinstvenog Tunalicious Festivala!
10:50Prije 109 d03.09.2025
Paralelno se održavao Tuna Restaurant Week, tijekom kojeg je dvadesetak porečkih restorana, uključujući Cardo, Casa Manzolin by Sv. Nikola, Cheese Bar Barolin, Chili Fusion Streetfood, Cotton Club, Fora Le Porte, Gourmet, Grano Duro Istra, Grano Duro Lanterna, Hrast, Konoba Ćakula, Martis Restaurant, Niki’s, Peterokutna kula, Pijat, Restaurant Ritzi, Spinnaker Restaurant, Sv. Nikola, Trattoria La Pentola Lanterna, Tunaholic Fish Bar i Divino, pripremilo posebne menije s tunom po promotivnim cijenama.
Foto: Tunalicious Festival
Za vrhunski fine dining bio je zadužen Spinnaker Gourmet Stage, koji je 11. rujna ugostio nagrađivanu cheficu Marinu Gaši i plešivičku vinariju Tomac, koji su očekivano oduševili i one najzahtjevnije gurmane.
U sklopu festivala održano je i sedmo izdanje međunarodnog turnira u lovu na veliku ribu TunIstra - Big Game Fishing Poreč 2025, na kojem je sudjelovalo 35 ekipa i 125 natjecatelja.
Tijekom tri ribolovna dana ulovljeno je 75 riba ukupne težine više od 1,1 tonu, među kojima i sedam tuna. Pobjedu je odnijela lokalna istarska ekipa “eFISHent”, drugo mjesto pripalo je ekipi “CORSARA” koja je ulovila najveću tunu turnira (128,82 kg), dok je treća bila ekipa “DEEJAY TUNA”. Posebna atrakcija bio je i prikaz legendarnog štapa kućne izrade iz 80-ih, s kojim su nekad ulovljene tune od gotovo 300 kilograma.
Od atraktivnog vaganja ulovljene tune do večernjih koncerata, porečka je riva bila prepuna zanimljivih sadržaja za posjetitelje željne zabave. Festival je otvorio Master 5 band, a vrhunac prve večeri donijela je Crvena jabuka čiji su hitovi rasplesali i raspjevali publiku.
U petak su atmosferu podigli Febra i kultni Let 3, dok je festivalsko finale u subotu pripalo grupama Le Monde i Denis & Denis, koje su rivu pretvorile u plesni podij na otvorenom.
Organizator događaja je Športsko-ribolovni klub Big Game 4 Tuna u suradnji s agencijom MPG, uz generalno sponzorstvo tvrtke Valamar. Manifestaciju podržavaju i Grad Poreč, Turistička zajednica Grada Poreča, Turistička zajednica Istarske županije, Istarska županija, Turistička zajednica općine Funtana te Hrvatska turistička zajednica.
Iz Općine Bale pozivaju građane da se odazovu u što većem broju te da zajedno, uz tradicionalna jela, glazbu i veselo druženje, provedu Badnjak u duhu Božića i zajedništva.
Uz redovito učenje i treninge, intenzivno razvija tehničke vještine poput slaganja elektroničkih sklopova, mikrokontrolera i računala, bavi se obradom videa i fotografije te dizajnom proizvoda.Uz redovito učenje i treninge, intenzivno razvija tehničke vještine poput slaganja elektroničkih sklopova,
Akcija će trajati od 15. siječnja do 28. veljače 2026. godine. U Veterinarskoj ambulanti Rovinj, na adresi Laste 9, informacije i narudžbe dostupne su na broj telefona 052/813-214, dok se u Veterinarskoj ambulanti Žminj, na adresi M. Laginje 2, termini mogu rezervirati putem broja 052/846-002.
''Životinje nisu predmeti koji se mogu zamijeniti ili ‘odložiti’ kada prođe početno oduševljenje – to su bića s potrebama, emocijama i navikama koja traže vrijeme, strpljenje i odgovornost”
Nogometaši Hajduka svladali su Vukovar 2:1 u 18. kolu, no zbog crvenih kartona Ante Rebić i Marko Livaja neće igrati protiv Istre 1961 na otvaranju drugog dijela sezone.
Među najzapaženijim figurama ističu se veliki Djed Mraz, sobovi, patuljci i brojni drugi blagdanski likovi koji zajedno stvaraju čarobnu, gotovo filmsku atmosferu.
Od dočeka u podne do velikih večernjih koncerata, istarski gradovi i ove godine nude raznolike programe i poznata glazbena imena za ulazak u Novu 2026. godinu.
Grad Umag i ove godine najpotrebitijim umirovljenicima isplaćuje 600 eura, čime i dalje drži rekord u visini božićnica i potvrđuje status svojevrsnog socijalnog branda.
Dio scenografije „Jednog malo drugačijeg Božića“ je i nostalgijom i lijepim sjećanjima obojena izložba fotografija „Rovinj 2009 Rovigno“ autora, fotografa Gordana Ukića, vlasnika Foto Duge iz Rovinja.
Trideset godina nakon rata, umjesto okretanja budućnosti, politika ponovno poseže za prošlošću. Izjava srbijanskog ministra Borisa Bratine o „kazni“ Hrvatskoj i teritoriju nije tek provokacija, već pokazatelj koliko se povijest i dalje koristi kao najjeftinije političko oružje.