
Berba maslina može biti i opasna: 'Lete kao projektili, čuvajte oči!'
Počela je berba maslina, a s njom dolaze i mnoge opasnosti koje prijete beračima u maslinicima.
22:15Prije 47 min19.10.2025
Za ovu prigodu u Poreč će doputovati osam chefova iz SAD-a, Kanade, Japana i Europe – Dave Sokol, Mario Reyes, Gene Christiano, Gianni Santin, Michael Lamping, Michael Scott, Salvatore Gisellu i Yutaka Yamoto.
Spinnaker Gourmet Stage, poznata serija jedinstvenih večeri i ekskluzivni gastronomski format, nastavlja u Poreč dovoditi renomirana kulinarska imena.
Tako će u petak 24. listopada, na porečkoj rivi, u restoranu Spinnaker kuhinju preuzeti International Culinary Fellowship (ICF) s večerom u sedam sljedova pod naslovom „Taste of the Flavours of Texas“. ICF okuplja chefove iz različitih dijelova svijeta koje povezuje ista misija – zajedništvom, strašću, znanjem i humanitarnim radom približiti i dijeliti bogatstvo svjetskih kuhinja.
Za ovu prigodu u Poreč će doputovati osam chefova iz SAD-a, Kanade, Japana i Europe – Dave Sokol, Mario Reyes, Gene Christiano, Gianni Santin, Michael Lamping, Michael Scott, Salvatore Gisellu i Yutaka Yamoto.
Zajedno će oblikovati jelovnik koji spaja odvažni duh teksaške kuhinje s mediteranskom elegancijom Spinnakera. Riječ je o rijetkoj prilici da se na jednom mjestu doživi međunarodni tim chefova koji kuhaju rame uz rame te da se postane dijelom večeri koja slavi gastronomiju, kulturu i zajedništvo.
„Spinnaker Gourmet Stage, u okviru kojeg dovodimo regionalne i internacionalne chefove, prepoznat je od javnosti kao format koji predstavlja sam vrh gastronomske ponude. Svakim novim gostovanjem doprinosimo razvoju gastronomske scene, pozicionirajući grad Poreč kao nezaobilaznu gourmet destinaciju.
S dolaskom internacionalnihi chefova okupljenih u ICF-a, nastavljamo našu misiju ulaganja u ekskluzivna gourmet iskustva. Pozivamo sve koji žele biti dio ovog jedinstvenog događaja da na vrijeme osiguraju svoje mjesto u Spinnakeru“, istaknuo je Dražen Dobrila, direktor razvoja F&B koncepata u Valamaru.
Gurmansko iskustvo započinje s macaronom s mousseom od loosa s gelom od cikle, kroketom od Pepper Jack sira, aiolijem od paprike i tacom s goveđim tartarom, uz koje će se točiti Ca’ del Bosco cuvee prestige. Slijedi ceviche od kozica i jakovskim kapicama s aguachile umakom, tučenim avokadom i bombonom od koromača.
Drugo jelo prati Knollov Riesling Federapiel iz 2024. Prepelica će biti poslužena punjena s kukuruznim kruhom s andouille kobasicom i Bourbon Chipotle BBQ umakom, uz Trattmann Pinot noir riservu iz 2018. Cantine Girlan. Romb dolazi s rižotom od slatkog krumpira, s riječnim rakovima, i čašom Guerrin & Fils Pouilly-Fuissea La Marechaude iz 2023.
Uz glavno jelo, NY strip s rubom od kave i pasilla čilija, soufflea od pečenog kukuruza i paljenim nopales tacosima, točit će se Chateau Musar iz 2016, a uz deserte Graham’s Tawny port.
Večera s ICF-om prilika je za uživanje u skladno osmišljenom meniju od sedam sljedova s vrhunskim vinima, a cijena za ovo gastronomsko putovanje iznosi 95 eura.
Više informacija dostupno je na Spinnaker web stranici, a mjesto za večeru, koja se održava 24. listopada s početkom od 19 sati, može se rezervirati putem linka.
Program vodi Sonja Gaćina Tomičić, magistra kliničkog nutricionizma i bacc. med. lab. dijagnostike, a događanje se održava u organizaciji Nutrivite i Općine Bale.
18:31Prije 4 h19.10.2025
Uz osmijehe, dobro raspoloženje i pozitivnu energiju, prvi dani Zelenog vikenda potvrdili su koliko Puležani i i njihovi gosti cijene zdravlje, održivost, zajedništvo i povezanost s prirodom.
12:13Prije 10 h19.10.2025
Članovi Udruge umirovljenika Rovinj – Rovigno proveli su nekoliko nezaboravnih dana na izletu po sjevernoj Italiji i Švicarskoj, u organizaciji svoje udruge.
09:35Prije 13 h19.10.2025
Neke od tema o kojima će se razgovarati su: što sve unosimo u roditeljstvo (uvjerenja i vrijednosti), psihološki razvoj djeteta, stilovi roditeljstva, kako postaviti granice u odgoju, razvoj samopoštovanja djeteta, kako komunicirati s djetetom, kako razvijati radne navike…
18:31Prije 1 d18.10.2025
"Ovim putem pozivaju se svi zainteresirani fotografi, amateri i profesionalci, neovisno o mjestu prebivališta, da sudjeluju svojim fotografijama koje prikazuju prirodne ljepote, kulturne znamenitosti, panorame, vedute i druge motive snimljene na području općine Medulin", poručili su iz Općine.
17:23Prije 1 d18.10.2025
Osim izložbe grla i predstavljanja uzgajivača, posjetitelje očekuje najatraktivniji dio programa – tradicionalna trka na tovari, koja se održava u dvije kategorije, dječjoj i glavnoj utrci.
14:08Prije 1 d18.10.2025
Marinela Bašić: "Naša Udruga umirovljenika Rovinj-Rovigno organizira odlazak u toplice u dva navrata godišnje. Zainteresiranih ima podosta, te slijedeća grupa odlazi u siječnju slijedeće godine."
12:49Prije 1 d18.10.2025
Majčinstvo donosi toliko radosti, ali i fizičkih izazova koje često nismo spremne prepoznati na vrijeme. Jedan od njih su bolovi u stopalima, koljenima i kukovima — koji se mogu pojaviti zbog dugotrajnog stajanja, nošenja bebe, promjena u tijelu tijekom trudnoće i postporođajnog oporavka.
07:15Prije 1 d18.10.2025