Kuhajmo nedjeljom TUNA ALLA SIRACUSANA

IstraIN

23 Travanj 2021 I 09:11

Kuhajmo nedjeljom TUNA  ALLA SIRACUSANA

Tuna, omiljena namirnica koja se priprema na više načina idealan je obrok za one s manjkom vremena. Od nje se može napraviti  fina pašteta, kao i odlična salata s tjesteninom. Pečena je bez premca, a konzervirana slovi za jedan od najlakše dostupnih izvora proteina.

Potrebno:

700 grama filea tune, pet češnja češnjaka, dvadeset sjemenki kardamoma, žličica papra u zrnu, luk, 1,5 decilitar bijelog vina i 1,5 decilitar vode, 150 grama sjeckane rajčice, žlica sušenih mediteranskih trava, maslinovo ulje, krupna morska sol , četiri žlice octa.

Priprema:

File tune izdubimo na nekoliko mjesta i ispunimo ih s napola prerezanim češnjima češnjaka. Na kuhinjskoj dasci ravnomjerno pomiješamo sol, mljeveni papar, zdrobljeno sjemenje kardamoma i sušene mediteranske trave te tunu uvaljamo u  dobivenu mješavinu.

U tavu dodamo maslinovo ulje, na trakice izrezan luk na kojemu sa svih strana popržimo tunu. U zdjeli pomiješamo vino, vodu ocat i rajčice pa s dobivenim umakom prelijemo meso, te ga na laganoj vatri pirjamo još desetak minuta. 

Ostavite komentar