Okusi, mirisi i boje jeseni najbolje se doživljavaju upravo u Istri, regiji koja u rujnu, listopadu i studenom nudi bogat program gastronomskih manifestacija.
U istarskom „tartufarskom trokutu“ između Pazina, Buja i Buzeta, posebice u dolini rijeke Mirne i Motovunskoj šumi, prirodno stanište nalaze bijeli i crni tartuf.
Sve navedeno potvrđuje da Istra u 2025. godini ne bilježi samo rast brojki, već i zrelost destinacije koja uspješno balansira između kvalitete, održivosti i autentičnog doživljaja.
Gosti su uživali u spektakularnom programu: međunarodno priznata pijanistica Joja Wendt pobrinula se za virtuozne glazbene trenutke, dok je dvanaest najpoznatijih europskih chefova ovjenčanih Michelinovim zvjezdicama kreiralo fantastične gourmet doživljaje.
19:14Prije 32 d20.11.2025
Jesenski mjeseci u znaku su manifestacija posvećenih ovoj cijenjenoj deliciji, a Dani tartufa privlače gurmane iz cijelog svijeta.
Ovakva globalna pokrivenost značajno doprinosi pozicioniranju Rovinja i Istre kao cjelogodišnje destinacije i potvrđuje uspješnost strategije promocije autentičnih lokalnih iskustava
Promotivni film 'Istria – Weekend as it should be' osvojio je priznanje kao najbolji reklamni spot na TRAVEL FILM International Film Festivalu...
21:35Prije 45 d07.11.2025
Rovinj svojim Putevima delicija otvara vrata vrhunskih restorana i vinskih podruma, dok Oprtalj u listopadu postaje središte ljubitelja kestena na tradicionalnoj Kestenijadi.
Za sve poklonike gljiva, pravi gastronomski doživljaji pripremaju se u Novigradu i Brtonigli, gdje se organiziraju manifestacije posvećene jesenskim šumskim plodovima.
Pršut, vino i rakija
Listopad u Istri ne može proći bez Internacionalnog sajma pršuta u Tinjanu – manifestacije koja slavi jedan od najpoznatijih istarskih simbola.
Svetvinčenat poziva na Feštu mladega vina, gdje atraktivni štandovi u obliku bačava i veličanstveni kaštel Morosini Grimani stvaraju jedinstvenu kulisu za kušanje najboljih vina.
U najmanjem gradu na svijetu, Humu, održava se Smotra istarskih rakija. Ove aromatične kapljice najčešće se proizvode od grožđanog dropa, a oplemenjuju ih ljekovite trave i razno voće, nudeći raznovrsne i osebujne okuse.
Maslinovo ulje – zlatna kap Istre
Vodnjan je u studenome domaćin manifestacije ISTRAVIRGIN – Dana mladog maslinovog ulja.
Posjetitelji ovdje mogu kušati ekstra djevičanska ulja, sudjelovati u vođenim degustacijama i predavanjima, ali i uključiti se u kuharske radionice u kojima se otkriva tajna sljubljivanja hrane i ulja.
Jesenska Istra nudi više od gastronomske ponude – ona pruža doživljaj svih osjetila.
U šarenilu prirode i bogatstvu okusa krije se posebna čarolija zbog koje se brojni gosti svake godine vraćaju.
Na Božić, na Jadranu već česta sunčana razdoblja i rijetko gdje još može pasti kiša, uglavnom u malim količinama. U unutrašnjosti i dalje oblačno uz povremenu oborinu, ali sve rjeđu.
Dok je prvi koncert u porečkoj Žatici rasprodan u nešto više od sat vremena, najava drugog nastupa Marka Perkovića Thompsona otvorila je novu raspravu u javnosti – dio građana s oduševljenjem iščekuje koncert, dok drugi izražavaju nezadovoljstvo njegovim održavanjem.
Jedno je vozilo jutros u ranim satima sletjelo s ceste na Partizanskom putu kod industrijske zone u Galižani, a na mjesto nesreće intervenirale su hitne službe i policija.
Program stipendiranja provodi se u suradnji s pravnim i fizičkim osobama registriranim za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, uključujući hotele, kampove, restorane, barove, catering objekte, hostele i turističke agencije...
Krnička placa posljednjih je godina postala prepoznatljivo mjesto zajedništva i kreativnosti mještana. U prethodnim izdanjima bila je ukrašena tisućama lampica, ručno izrađenim ukrasima i brojnim božićnim dekoracijama.
Na sam Božić, u četvrtak 25. prosinca, Rovinj donosi bogat duhovni i blagdanski program. Božićni dan zatvara se u adventskoj zoni na Trgu, gdje u 20 sati nastupa Lorenza Lola Puhar.
Iz Općine Bale pozivaju građane da se odazovu u što većem broju te da zajedno, uz tradicionalna jela, glazbu i veselo druženje, provedu Badnjak u duhu Božića i zajedništva.
Uz redovito učenje i treninge, intenzivno razvija tehničke vještine poput slaganja elektroničkih sklopova, mikrokontrolera i računala, bavi se obradom videa i fotografije te dizajnom proizvoda.Uz redovito učenje i treninge, intenzivno razvija tehničke vještine poput slaganja elektroničkih sklopova,